SunCity

FAQ | Često postavljena pitanja

 
Da, moguće je. O svim detaljima kao i naknadama za ovu uslugu slobodno nas kontaktirajte. Naši će vam djelatnici odmah dostaviti ponudu.
Osoba koja iznajmljuje vozilo mora imati min. 21 godinu starosti i mora posjedovati važeću vozačku dozvolu B kategorije min. u trajanju jedne godine
Prilikom najma vozila morate posjedovati osobnu iskaznicu ili putovnicu te važeću vozačku dozvolu B kategorije u trajanju min jedne godine. Potrebna vam je i kreditna kartica zbog predautorizacije. Kreditna kartica kod predautorizacije neće Vam biti terećena, već će se provjeriti njena valjanost za slučaj oštećenja vozila, prometnih prekršaja i sl.
Ne. Kreditna kartica je obavezna zbog predautorizacije.
Da, vozilom može upravljati i više vozača, no to je potrebno posebno ugovoriti. Ista pravila vrijede za glavnog i dodatnog vozača. (min. starosna dob, trajanje vozačke dozvole).
U „Sun City“ obrt za usluge Rent-A-Caru su Vam pokriveni svi troškovi vezani uz kvarove na vozilu koji nisu uzrokovani greškom i/ili nemarom vozača (točenje krivog goriva, bušenje gume, gubitak ključa i sl.). Pokvareno vozilo će o našem trošku biti dopremljeno do servisa, a Vama ćemo dati na raspolaganje drugo vozilo iste kategorije.
Potrebno je pozvati policiju na tel 192 i obavjestiti djelatnike „Sun City“ obrt za usluge Rent-A-Cara o tome gdje se zbila nezgoda, tko je kriv i ima li ozljeđenih. Nakon kontakta sa djelatnikom, on će Vam dati sve upute što činiti.

Sva naša vozila pokrivena su:

 • AO obaveznim osiguranjem prema trećim licima
 • CDW kasko osiguranjem uz franšizu najmoprimca zavisno o kategoriji unajmljenog vozila
 • TP osiguranjem protiv krađe
Sva naša vozila ugovaraju se na neograničeni iznos prijeđenih kilometara neovisno o trajanju najma.
Da sa svim našim vozilima dozvoljeno je prelaziti državnu granicu uz obaveznu napomenu našem djelatniku prilikom iznajmljivanja vozila.
Dozvoljeno je kašnjenje u trajanju od 59 minuta bez ikakvih naknada, a u slučaju većeg kašnjenja zaračunati ćemo Vam poludnevni ili cijelodnevni najam.
Da, moguće je produžiti već dogovoreno vrijeme trajanja najma. O tome morate obavijestiti naše djelatnike i od njih dobiti odobrenje.
Prihvaćamo sve vrste kreditnih kartica kao i gotovinu. Plaćanje karticama možete izvršiti i izvan našeg ureda, na mjestu preuzimanja vozila (Vaš hotel, apartman, autokamp ili aerodrom).
Da, svim Našim korisnicima rent a car usluga nudimo BESPLATNU dostavu do hotela, autokampa, apartmana, zračne luke ili tražene adrese. Na vama je samo da nam date točnu adresu i naši će djelatnici u najkaćem roku biti na lokaciji. Isto vrijedi za 10 Km udaljenosti od naših poslovnica.
Apsolutno da. U svim našim podružnicama nudimo primopredaju i povrat vozila u zračnim lukama. Na Vama je samo da nam javite broj leta i grad iz kojeg putujete, a naše će Vam ljubazno osoblje potpuno besplatno dostaviti vozilo.
Da, uz najam vozila nudimo cijeli niz dodatne opreme kao što su dječje sjedalice za djecu razne dobi, GPS navigaciju, zimske gume, lance za snjeg, nosači za skije i THULE krovne kutije.
Potrebno je vratiti identičnu količinu goriva onoj s kojom je vozilo preuzeto. U slučaju da se vozilo vrati sa manjom količinom isto će biti naplaćeno kod povrata vozila uz odgovarajuću naknadu.
Da, moguće je promijeniti datum Vaše rezervacije, no o tome morate obavijestiti naše djelatnike na info@suncity.hr i o eventualnoj promjeni morate dobiti našu suglasnost.
Ne, u cijenu najma uključeno je redovno unutrašnje i vanjsko pranje. Čišćenje će Vam biti naplaćeno samo u slučaju prolijevanja hladnih ili toplih napitaka ili težih zaprljanja. Za sva dodatna pitanja ili nejasnoće slobodno na kontaktiraje na i info@suncity.hr ili +385 98 178 9678.
 • Hrvatska
  U Hrvatskoj je zimska oprema obvezna kad je kolnik pokriven snijegom ili kad je na kolniku poledica.Zimsku opremu čine 4 zimska M+S pneumatika ili 4 ljetne gume s minimalnom dubinom profila 4 mm i lanci za snijeg u prtljažniku pripremljeni za pogonske kotače.
 • Italija
  Zimska oprema je, zakonski, propisana na području doline Aosta gdje je obvezna od 15. listopada do 30. travnja.Na svim ostalim područijima uporaba zimske opreme obavezna je tijekom zimskih uvjeta vožnje.Dopuštena je uporaba zimskih pneumatika ili ljetnih pneumatika s lancima za snijeg.
 • Slovenija
  U Sloveniji je uporaba zimske opreme datumski označena između 15. Studenog i 15 Ožujka vozila moraju biti opremljena zimskom opremom.Nju čine 4 zimska pneumatika označena slovima M+S,snježnom pahuljicom ili oznakom winter i s minimalnom dubinom profila od 3 mm ili 4 ljetna pneumatika s minimalnom dubinom profila od 3 mm i s pripremljenim lancima za snijeg u prtljažnik.Propisana kazna za neodgovarajuću zimsku opremu osobnih vozila je 120 eur-a a ako je zbog neadekvatne opreme promet ugrožen, po zakonu se vozač kažnjava s 500 eur-a.
 • Mađarska
  U Mađarskoj zimska oprema nije zakonski propisana, no tijekom jakog snijega ili veće količine snijega obavezna je uporaba lanaca za snijeg na pogonskim kotačima.U takvim Slučajevima uporaba lanaca za snijeg zahtijeva se pri prelasku granice.
 • Srbija
  Vozila moraju biti opremljena zimskom opremom između 1.Studenog i 1 Travnja a izvan tog razdoblja tijekom zimskih uvjeta na cesti.Zimsku opremu motornih i priključnih vozila čine zimski pneumatici na pogonskim kotačima,odnosno radijalne gume na svim kotačima, ili pneumatici s ljetnim profilom i s lancima za pogonske kotače u priboru.
 • Crna Gora
  Nema posebnosti.No savjetujemo da tijekom zimskog razdoblja imate primjerenu zimsku opremu.
 • Makedonija
  U Makedoniji je zimska oprema obvezna između 15.studenog i 15. ožujka.